POHIŠTVO ZA NAVTIKO

POHIŠTVO ZA NAVTIKO

Naše podjetje je specializirano za izdelavo pohištva po naročilu ali maloserijskih izdelkov za navtiko. V preteklem desetletju smo bili stalni partner slovenskemu podjetju SEAWAY, ki izdeluje prestižne jadrnice in jahte. Pohištvo, za sleherno karbonsko jadrnico, se med seboj precej razlikuje. Različni interjerji so posebnost v navtiki, saj je pohištvo izdelano po želji naročnika. V nekaterih smo uporabili tradicionalne materiale, kot so teak, mahagonij, ptičji javor idr.,  v drugih pa bolj sodobne, trendovske materiale, kot je beljen hrast, bel, rahlo rebrasti laminat in druge.

Sodelovali smo tudi z Norveško firmo ASKELADDEN,  a  je zaradi recesije naše sodelovanje zastalo. Zanje smo izdelovali pohištvo za  prestižni gliser z manjšo kabino Z8 in enajst metrsko jahto Commuter 11.

Tudi sicer velja, da se za izdelavo pohištva v navtiki uporabljajo specifični materiali, saj je pohištvo na jahti izpostavljeno ekstremnim vremenskim razmeram. Pozimi mraz in ogromno vlage, poleti pa visoke temperature in suh zrak. Za izdelavo pohištva uporabljamo samo certificirane, vodoodporne vezane plošče, obdelane z najrazličnejšimi furnirji. Robovi na jahti so že zaradi varnosti vedno zaokroženi in oblih oblik in zato izdelani iz skrbno izbrane masive. Površinska obdelava je včasih visoki sijaj, včasih pa tudi bolj mat izgled, kar na lesu deluje bolj naravno. V zadnjem obdobju se nekateri naročniki odločajo tudi za voskano oz. oljeno obdelavo pohištva. Dobavitelja lakov in barv smo iskali in izbirali daljši čas, saj le redki proizvajalci certificirano zagotavljajo kvaliteto, ki jo potrebujemo za naše pohištvo.

Mizarstvo Kos-miza

Posebno skrb namenjamo tudi izbiri okovja, ki ga vgrajujemo v naše pohištvo, saj je le-to zaradi soli v zraku, zelo občutljivo.Vse okovje mora biti izdelano v najkakovostnejšem inoxu. Vse naše izkušnje in pripravljenost njihove delitve so nas pripeljale do sodelovanja s številnimi navtičnimi podjetji. S Seafaring Yachts sodelujemo od leta 2016 in kot kaže bomo svoje sodelovanje nadaljevali tudi v prihodnosti.

Pohištvo za navtiko: FOKUS POWER 44

Plovila nizozemske ladjedelnice Fokus odlikuje moderen dizajn, izjemne plovne lastnosti in omogočajo personalizacijo pri izbiri uporabljenih materialov.

Pohištvo za navtiko: SEAFARING YACHTS

SF-34S

Mlajši in manjši od produktov Seafaring yachts je SF34S, ki je 34 čeveljsko plovilo, ki na svoji velikosti ponuja ogromno prostora.

Mizarstvo Kos-SF34SMizarstvo Kos-SF34S zunanjostMizarstvo Kos-salonMizarstvo Kos-SF34S kuhinjaMizarstvo Kos-SF34S lastniška kabinaMizarstvo Kos-SF34S druga kabinaMizarstvo Kos-SF34S lastniška kabina

Omogoča ogromno personalizacije, tako da je kupec kar se da zadovoljen. K temu prispevamo tudi mi z našo opremo.

Pohištvo za navtiko: SEAFARING YACHTS

SF-44

Pohištvo za navtiko: Specialna/namenska plovila

Pohištvo za navtiko: SEAWAY modeli Shipman

Jadrnice v liniji Shipman, so bile produkt podjetja Seaway, s katerim smo sodelovali vrsto let. To so bile jadrnice ki so združevale izjemne plovne lastnosti s prestižem in udobjem. Vsaka jadrnica je bila personalizirana, tako da je ustrezala  potrebam in željam naročnika.

Shipman v teakovini

Teakovina je tropski les, ki ima že dolgoletno tradicijo uporabe v navtiki. Predstavlja klasičen videz jadrnic in prestiž, s katerim povezujemo teakovino.

Shipman v belo-sivi kombinaciji

Izdelali pa smo tudi opremo za Shipman-a v belo-sivi kombinaciji. Skupaj s prečiščenimi linijami predstavlja moderen, čist videz, detajli v lesu pa dodajo potrebne akcente.

Pohištvo za navtiko: SEAWAY model OceanClass 70

OceanClass 70 je lahko hibridno plovilo, ki s svojo razporeditvijo in zračnostjo omogoča prijetno plovbo tudi na daljše razdalje. K temu pripomoreta tudi oprema in možnost plovbe na električen pogon.

Dodatne informacije o plovilu in boljšo vizualno predstavo si lahko ustvarite tudi z ogledom testa OceanClass70, ki so ga leta 2012 izvedli pri Motor Boat & Yachting.

Pohištvo za navtiko: Prototipni gliser Barracuda 42

V našem podjetju smo izdelali in dobavili opremo za vrhunski prototipni gliser Barracuda 42  italjanskega podjetja Barracuda Yachts. Proizvajajo in oblikujejo predvsem atraktivna in moderna plovila. Prototipno plovilo odlikujejo moderne in prečiščene linije, katereim smo se prilagodili tudi s pohištvom.

Mizarstvo Kos Bojanoprema za navtiko Gliser BaracudaMizarstvo Kos BojanMizarstvo Kos Bojanoprema za navtiko Gliser BaracudaMizarstvo Kos BojanMizarstvo Kos Bojanoprema za navtiko Gliser BaracudaMizarstvo Kos BojanMizarstvo Kos Bojanoprema za navtiko Gliser BaracudaMizarstvo Kos Bojan
Call Now Button