POHIŠTVO ZA JAVNE PROSTORE

POHIŠTVO ZA JAVNE PROSTORE

Na področju izdelave pohištva za javne se resnično lahko pohvalimo z ogromno izkušnjami in projekti. Večina od njih je nastala  v sodelovanju s številnimi priznanimi arhitekti in oblikovalci interierjerjev, kot so g. Jani Vozelj, ga. Maja Demšar Tasič in g. Gašper Demšar, g. Miloš Bonča, ga. Marija Kojakovič  iz Dubrovnika ter mnogi drugi. Naročniku prisluhnemo pri njegovih željah in poiščemo materiale, s katerimi bomo poskrbeli, da dosežemo želeni učinek. Sodelujemo tudi z italijanskim arhitekturnim birojem Progetto 35 Italia iz Trevisa, s  komer smo izpeljali že številne projekte izdelave pohištva. Mednje štejemo opremo tudi izdelavo pohištva lokala v Trevisu.

Kavarna v osrčju Trevisa:

Oprema lokala, pult, masivni, hrast
Prodajni pult

Detajl, hrast, masiva, pult
Detajl na masivnem hrastovem pultu

Posebnost lokala je redko uporabljena modro-zelena barva. V kombinaciji z masivnim hrastovim lesom ustvarja občutek prestiža. Hrastovina pa se ne pojavlja samo na pultu, temveč je prisoten tako v parketu, kot tudi pri vgradni omari, mizah ter okenska polica. Videz domačnosti je ustvarjen z LED svetili, ki oddajajo toplo, rumeno svetlobo in pa številnimi podrobnostmi. Mednje štejemo predvsem detajli na postrežnem pultu in prezentativni pribor.

Obnova župnijske cerkve Sv. Jakoba v Šentjakobu (Ljubljana)

Ko je do nas pristopil gospod župnik Jeromel Marko z idejo o obnovi notranjosti župnijske cerkve posvečene svetemu Jakobu smo bili navdušeni. Njegova vizija o razvoju župnije in lokalne skupnosti s temeljito prenovo cerkve, pa je vključevala tudi nas. Celotna projektna skupina našega podjetja Nives Kos, Brane Mušič, Tim in Bojan Kos smo sodelovali v tesni povezanosti z g. Jeromljem, arhitektom g. Marinkom in ostalimi službami, ki so bile vključene v ta projekt.

Mizarstvo Kos Bojan_pred_obnovoOdstranjevanje klopiMizarstvo Kos Bojan_odstranitev_starih_klopiMizarstvo Kos Bojan_odstranitev klopiMizarstvo Kos Bojan_luženjeMizarstvo Kos-modernized churchMizarstvo Kos-vrata steklo/hrast

Ker se vseh 120 let starih klopi zaradi dotrajanosti ni dalo obnoviti, smo v Mizarstvo Kos Bojan s.p. izdelali nove. Narejene so iz masivnega hrastovega lesa, skrbno prebranega in namensko osušenega.  Stranice klopi odražajo elemente prvotnih klopi.

Vanje je vloženo na stotine ur ročnega, kot tudi strojnega dela na CNC napravah. Nove klopi so bile konstruirane z mislijo, da so bolj prijetne za sedenje ter omogočajo lažje vzdrževanje tapeciranega sedalnega dela ter pomivanje tal.

Cerkev je dobila tudi nove spovednice, ki so po novem prijazne invalidom. Z izbiro materialov in nato njihovo implementacijo dosegamo boljšo zvočno izolacijo in prezračenost same spovednice.

Pohištvo za poslovne prostore: Poslovni mediji

V osrčju Ljubljane, natančneje na Rimski cesti, lahko nadet poslovne prostore podjetja PM (Poslovni mediji). So ena vodilnih slovenskih agencij za vsebinski marketing ter del mednarodne mreže C3 in temu primerno, so  potrebovali tudi pohištvo.

Mizarstvo Kos-večnamenski elementMizarstvo Kos- detajl, sedalna površinaMizarstvo Kos- večnamenska klopMizarstvo Kos- večnamenska klopMizarstvo Kos- rezeption, eicheMizarstvo Kos Bojan-poslikava stene, umetnostMizarstvo Kos- tapecirani kotiček za sedenjeMizarstvo Kos- delovne postaje, mize, omariceMizarstvo Kos-predal pri miziMizarstvo Kos-omaraMizarstvo Kos-kongresna mizaMizarstvo Kos- detail, konferenztischMizarstvo Kos- detajl pri kongresni miziMizarstvo Kos-miza s posebno obdelavoMizarstvo Kos-hrast, oljenje, izdelava elementa

Pohištvo za odvetniško pisarno v Novi Gorici

Izdelali smo tudi opremo odvetniške pisarne v Novi Gorici. Dizajn je moderen s prepletom grafit sive in hrastovega lesa. Dodali smo tudi intarzije z bakrom, ki doprinesejo k izgledu luksuza. Želja naročnika v sodelovanju z arhitektom je bila čim bolj čist videz prostora in enostavno vzdrževanje.

  • Mizarstvo Kos Bojan s.p.
    Wallpanels mounting under

Hotel v italijanskem Tržiču (Monfalcone)

Leta 2017  je do nas pristopil italijanski investitor, z idejo, da bi zanj zasnovali in izdelali hotel. Obnavljal je staro avstro-ogrsko vojaško stavbo, katere del je namenjen poslovnim prostorom, preostanek pa hotelu. Njegove želje so bile za gospo Kos, ki je pomagala pri oblikovanju iz svetovanju,  zelo pomembne. Iz tesnega proračuna, ki je bil na voljo, je bilo potrebno izbrati kvalitetne izdelke in materiale.  Tako smo se odločili za bolj kakovostne laminatne plošče (iveral) v videzu beljenega hrasta, ročaji pa so iz masivnega hratovega lesa.

V primeru, da ste kdaj prenočili v prenovljenem hotelu Metropol v Portorožu, potem ste spali v sobah, ki smo jih opremili mi. Podrobnosti si lahko pogledate na njihovi spletni strani.

Call Now Button